Home / Divido System / Divido Panel

Divido Panel

Sistemul de compartimentare are o grosime redusa a peretilor si permite atingerea unei largi varietati de cerinte din punct de vedere a formelor , designului si a cerintelor ingineresti. Acesti pereti amovibili au in compunerea lor module din panouri de PAL cu grosime de 18 mm, acoperite cu melamina care au emisii de substante toxice in clasa E1 (emisie scazuta de formaldehida). Panourile au canturile acoperite cu cant melaminic cu grosime de 1 mm ( standard). La cerere pot fi aplicate si canturi din plastic cu grosime de 1.5-2 mm sau canturi din lemn. Panourile de PAL se pot combina cu module realizate din profile de aluminiu si sticla sau pot fi combinate cu module realizate din panouri din gips carton.

De structura se pot fixa elemente de mobilier de tip rafturi si dulapuri.
In sistemul de compartimentare sistemul de agatare pentru rafturi si dulapuri este ascuns si se afla pe toata inaltimea luftului care apare intre module. In acest fel pozitia rafturilor si a dulapurilor poate fi ajustata in functie de cerintele specifice. Pasul la care se poate modifica pozitia lor este de 32 mm si se poate modifica pe toata inaltimea din pardoseala pana in tavan.

Structura

Structura de rame principale este compusa din profile din otel prelucrate prin deformare plastica, indoire, roluire si sudura. Profilele din otel sunt galvanizate.

Panouri

Constructia peretelui este de tip sandwich si este format din panouri fixate intre ele cu carlige de agatare. Intre cele doua panouri spatial este umplut cu vata minerala. Panourile sunt prinse de sistemul de rame principale prin carlige de agatare realizate din table de otel galvanizat.

Panourile utilizate sunt:
– PAL MELAMINAT: 18/19 mm grosime, clasa E1/B2
– PAL FURNIRUIT: 19 mm

Garnituri si Carlige de agatare

Pentru o buna fixare si pentru a prelua jocurile se utilizeaza garnituri din cauciuc sau combinatii de cauciuc si materiale plastice ( garnituri coextrudate). Garniturile izoleaza legaturile care se fac intre pardoseala si tavan, intre panouri si montanti si intre panouri si traverse. Pentru fixarea panourilor pe structura de baza se utilizeaza carlige speciale din otel galvanizat. Carligele sun prinse pe spatele placilor de PAL cu ajutorul suruburilor. Dupa fixarea carligelor pe spatele panourilor, acestea sunt gata sa fie agatate de structura de sustinere formata de sistemul de rame principale.

Sistemul de Rafturi si Dulapuri

Sistemul de rafturi si dulapuri care se monteaza in peretele demontabil este ideal pentru spatiile de birouri. In sistemul DIVIDO de compartimentare sistemul de agatare pentru rafturi si dulapuri este ascuns si se afla pe toata inaltimea luftului care apare intre module. In acest fel pozitia rafturilor si a dulapurilor poate fi ajustata in functie de cerintele specifice. Pasul la care se poate modifica pozitia lor este de 32 mm si se poate modifica pe toata inaltimea din pardoseala pana in tavan.

Caracteristici Speciale

Usor de montat si demontat.
Fara profile vizibile pe fata panoului.
Usor de intervenit pentru reparatii si completari ale sistemului.
Montantii din structura sistemului de rame principale sunt perforati si gauriti pentru a permite fixarea carligelor de agatare si au perforatii mari realizate la un pas de 256 mm pentru a permite traversarea structurii cu canale de cabluri electrice.
Perforatiile pentru canalele de cabluri au dimensiunea de 26x50mm pentru instalarea cablurilor electrice si a altor instalatii.
Montarea si demontarea panourilor se face foarte usor si nu sunt necesare nicun fel de scule. Panourile sunt agatate de structura peretelui prin simpla glisare a carligelor de pe panou pe structura de montanti din otel.

Domenii de Aplicatie

Spatii de birouri.
Camere si spatii industriale.
Camere de training si spatii de invatamant.

Catalog

Date Tehnice

 • Tip constructie
  Dublu placat
 • Profil de montaj – dimensiuni
  Inaltime: 15 – 22mm
  Grosimea: 100mm
 • Latimea tocului de usa
  100mm pentru toc 33760
 • Inaltimea maxima a peretelui
  3000mm
 • Latimea modulelor
  300 – 1300mm
 • Greutatea medie
  25-35kg/mp
 • Structura principala
  Profil sup/inf din Aluminiu finisaj Anodizat si Montanti de otel inoxidabil de care sunt agatate panourile cu carlige din Aluminiu
 • Tipuri de panouri
  Panouri pline din PAL/MDF/Metal/Materiale compozite/
  Panouri fonoabsorbante din lemn sau cu textil
 • Finisaje panou
  PAL melaminat EGGER ZOOM RADAUTI-Clasa emisivitate E1, combustibilitate B2 sau la cerere B1, PAL furniruit – furnir de lemn, PAL laminat cu HPL 0.8mm, MDF vopsit culori RAL – vopsea pe baza de apa, Tabla otel/aluminiu vopsita in camp electrostatic, Material composite: aluminiu compozit, Corian etc, Panouri fonoabsorbante din lemn, Panouri fonoabsorbante textile, PA
 • Panel thickness
  18 – 22mm
 • Tipuri de tocuri
  Toc din aluminiu
  Toc din lemn
 • Grosimea usi de sticla
  8mm, 10mm
 • Toleranta – pe inaltime
  +/- 8mm
 • Toleranta – pe latime
  +/- 3mm
 • Izolatie acusticla
  PAL 18mm – PAL 18mm – 40 dB
  PAL 18mm – 64VM – 18mm – 48 dB

Elemente Tehnice