Home / Aluprof Fire System

Aluprof Fire System

Gama largă de sisteme oferite de ALUPROF permite obţinerea unor elemente structurale, in vederea asigurării ”zonelor antiincendiu” din clădiri şi oferă condiţiile necesare pentru evacuarea persoanelor aflate în interior. Aceste soluţii includ ambele produse legate structural de sistemele de ferestre şi de uşi şi reprezintă interfaţa cu sistemul de tip
montant-traversă.

Rezistenţa la foc a acestui tip de produs, in funcţie de cerinţe, poate varia de la clasa EI 15 la EI120 pentru structurile verticale.

Următoarele produse sunt incluse in grupa de produse responsabile de siguranţa persoanelor aflate in clădire in timpul unui incendiu:
– pereţi şi uşi despărţitoare interioare şi exterioare MB-78EI (clasele EI 15, EI30, EI60 sau EI 90)
– uşi glisante automate MB-78EI DPA (EI 30)
– pereţi ignifugi MB-118EI (EI 120)
– uși etanșe la fum MB-45D şi ferestre şi trape de evacuare a fumului.

O importanță caracteristică a soluţiilor ALUPROF o reprezintă posibilitatea de îmbinare a diferitelor structuri, menţinând rezistenţa ignifugă corespunzătoare, aşa cum este valabilă pentru sistemele de uși încorporate în faţade MB-78EI. Întreaga structură poate avea, astfel, o clasă EI 30 sau EI 60. O soluție asemănătoare de încorporare a uşilor sistemului MB-78EI este valabilă și în sistemul MB-118EI.

Sistemul MB-78EI este proiectat în vederea obţinerii pereţilor despărţitori ignifugi de interior sau exterior, cu uşi cu unul sau două canaturi, având clasa de rezistenţă EI 15, EI 30, EI 45, EI 60 sau EI 90, respectând standardul SR EN 13501-1+A1:2010. Numeroase teste şi calcule au demonstrat că produsele de tip MB-78EI au o etanşare termică şi acustică foarte bună.

Datorită caracteristicilor sale, a costurilor tehnologice şi de producţie optimizate, compatibilităţii cu alte sisteme de ferestre şi uşi şi dezvoltării tehnice continue, acest produs are un succes deosebit, fiind folosit pe scară largă de către profesioniştii din construcţii.

Structura sistemului MB-78 EI se bazează pe profile izolate termic, din aluminiu, cu adâncimea de 78mm. Ele sunt caracterizate de un coeficient scăzut de transfer termic global U, datorită inserării, printre altele, a barierelor termice profilate speciale cu o lăţime de 34mm. Rezistenţa la temperatură înaltă este asigurată de elementele speciale ignifuge – GKF sau CI – introduse în camerele interioare ale profilelor şi în spaţiile de etanşare dintre profile şi accesorii şi îmbinările din oţel.

Conexiunile unghiulare ale pereţilor prevăzute in sistem, existenţa posibilității de curbare a profilelor care se pot îndoi conform structurilor arcuite ale clădirii, împreună cu folosirea profilelor in diagonală şi a şprosurilor decorative lipite pe geam, sunt caracteristici ce influenţează forma şi aspectul clădirii.

Gama de dimensiuni permise ale structurii include pereţi ficşi de 4m inălţime şi uşi cu balamale cu dimensiunea foii de 1,4 x 2,5m. Uşile din sistemul MB-78EI pot fi montate fie individual, fie ca o componentă a pereţilor mai mari din sticlă.

Toate produsele au fost testate cu succes in laboratoare şi instituţii de cercetare din Polonia şi alte ţări europene.

ARCADE detine agremente tehnice valabile în România, pentru producția și montajul tâmplăriei vitrate rezistente la foc realizate cu profile Aluprof.